Witgouden trouwringen  Witgouden trouwringen

 Witgouden trouwringen, wie houdt er niet van. De koele glans van witgouden trouwringen spreekt heel veel mensen aan.

 

Witgouden trouwringen bij welke huid past dat het beste?

Er wordt vaak gezegd dat witgouden trouwringen bij een lichte huid horen. Over het algemeen klopt dat ook. In de regel is het zo dat een witgouden trouwring op een lichte huid minder opvalt dan gouden trouwringen of roodgouden trouwringen. Wil je juist de nadruk op je trouwringen leggen dan kan een contrasterende kleur juist heel mooi zijn.

 

Wat is het verschil tussen witgouden trouwringen en platina trouwringen?

Platina is een wit edelmetaal dat gewonnen wordt uit de natuur. Platina is hard genoeg om het puur tot sieraden te verwerken. Witgoud komt niet in de natuur voor. Witgoud is uitgevonden als alternatief voor het kostbaardere platina. witgoud wordt gemaakt van geelgoud.

 

Waardoor zijn witgouden trouwringen wit?

Witgoud voor witgouden trouwringen wordt gemaakt van geel goud. Doordat goud te zacht is om er trouwringen van te maken worden er metalen aan het goud toegevoegd om het te harden.Als er meer witte dan gele of rode metalen aan toegevoegd wordt, kleurt de legering lichter. Tegenwoordig wordt er veelal palladium aan het goud toegevoegd om het lichter van kleur te maken.

Witgouden trouwringen zijn van oorsprong niet zo wit als platina. Om daar voor te zorgen wordt er nog een laag rhodium over de witgouden trouwringen gedaan. Dit zorgt voor de sprankelend witte kleur van witgouden trouwringen

 

Hoe kun je witgouden trouwringen onderhouden.

De rhodium laag slijt op den duur van je witgouden trouwringen af en zorgt ervor dat je ringen een licht gele of grijzige glans krijgen. De rhodium laag kan altijd weer opnieuw op je witgouden trouwringen aangebracht worden.

 

Afwerking van witgouden trouwringen

Witgouden trouwringen zijn glanzend en mat te leveren. Een matte satijnglans op witgouden trouwringen zorgt voor een wat minder opvallende en modernere trouwring.